Jačmenné placky s cuketkou a batátovými hranolkami ❤️

Maminy nevarte na dva krát 💕

250 g jačmeň nahý PROBIO https://biomamka.sk/produkt/probio-jacmen-nahy-500-g/

veľké cuketky

3 vajíčka

1 PL bujónka hubová https://biomamka.sk/produkt/bujonka-hubova-220-g/

1 PL bazalka https://biomamka.sk/produkt/bazalka-15-g/

1 PL MIMI GRIL davidkovo korenie https://biomamka.sk/produkt/mimi-gril-davidkovo-koreni-zufanka-34g/

5 PL špaldová múka polohrubá probio https://biomamka.sk/produkt/muka-spaldova-pohohruba-1kg-bio-probio/

3 veľké batáty

2 ČL kurkuma https://biomamka.sk/produkt/kurkuma-davidkovo-koreni-zufanka-46g/

1 ČL rasca https://biomamka.sk/produkt/rasca-cela-60-g/

1 PL kukuričná polenta https://biomamka.sk/produkt/probio-kukuricna-polenta-450-g/

Olivový olej https://biomamka.sk/produkt/extra-panensky-olivovy-olej-kalamata/

Jačmeň nahý uvaríme podľa návodu (deň vopred jačmeň namočím do vody najlepšie cez noc, zrná prepláchneme a uvaríme v novej osolenej vode do mäkká cca 40 minút). Po vychladnutí pridáme jačmeň do misky spolu s nakrájanými cuketami, vajíčkami a korením. Všetko spolu vymixujeme tyčovým mixérom, pridáme ešte 5 PL múky a premiešame. Ak sa nám zdá cesto príliš riedke pridáme ešte 2 PL múky. Vysmážame na ghee masle alebo oleji malé placky do zlatista.

Batatove hranolky

Batáty ošúpeme, umyjeme a nakrájame na hranolky. Pridáme kurkumu, rascu, pokvapkáme olejom premiešame a nakoniec posypeme kukuričnou polentou. Pečieme na 200 stupňov približne 30 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *