Články, Recepty pre celú rodinu

BEZLEPKOVÉ BANÁNOVE MUFFINKY BEZ VAJÍČKA

Ahojte maminky ak máte doma bezlepkáča, nesmiete vajíčka alebo mlieko (ak trošku upravíme recept) tieto vláčne muffinky hotové za 15 minút sú pre vás.

Budeme potrebovať
Mokré ingrediencie
200 g banánov
100 ml šľahačkovej smotany (vymeňte sa rastlinnú alternatívu v prípade alergie)
50 ml olivový olej https://biomamka.sk/produkt/extra-panensky-olivovy-olej-kalamata/
100 g ovocná kapsička (ja som použila cvikla, banán a jabĺčko Holle Zebra) https://biomamka.sk/produkt/zebra-beet-jablko-banan-s-cviklou/
1 ČL Šťava z citróna

Suché
150 g bezlepková OVSENÁ múka (dali sme Bauckhof) https://biomamka.sk/produkt/bio-bezlepkova-celozrnna-ovsena-muka-350-g/
50 g kukuričná bezlepková múka (Bauckhof) https://biomamka.sk/produkt/bio-bezlepkova-kukuricna-muka-500-g/
1 ČL SÓDA bikarbóna
1 ČL Cejlónska mletá škorica https://biomamka.sk/produkt/sonnentor-cejlonska-skorica-mleta-40-g/
1 ČL PDP
1 ČL korenie Sladké pečivo (citrónová kôra, pomarančová kôra) https://biomamka.sk/produkt/korenie-kralov-solomon-sladke-pecivo-30-g/

V jednej miske popučíme banán na kašu a pridáme všetky ostatné mokré ingrediencie, ručne metličkou premiešame. V druhej miske zmiešame všetky suché ingrediencie. Mokré pomaličky prilievame k suchým a metličkou premiešame na hladké cesto.
Košíky na mufiinky plníme do 3/4, my sme si dali ešte do nich ešte lekvár. Postupovali sme dva dieliky cesta, mala lyžička lekváru do stredu a jeden dielik cesta na vrch. Piekli sme na 190 stupňov/15 minút. (Určite záleží aj od trúby takže skúšame pekne aj špajdličkou, či je mufiin hotový), po vychladnutí sme si pridali šľahačku a lyo ovocie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *