Ahojte maminky ak máte doma bezlepkáča, nesmiete vajíčka alebo mlieko (ak trošku upravíme recept) tieto vláčne muffinky hotové za 15 minút sú pre vás.
Budeme potrebovať
Mokré ingrediencie
200 g banánov
100 ml šľahačkovej smotany (vymeňte sa rastlinnú alternatívu v prípade alergie)
50 ml olivový olej https://biomamka.sk/produkt/extra-panensky-olivovy-olej-kalamata/
100 g ovocná kapsička (ja som použila cvikla, banán a jabĺčko Holle Zebra) https://biomamka.sk/produkt/zebra-beet-jablko-banan-s-cviklou/
1 ČL Šťava z citróna
Suché
150 g bezlepková OVSENÁ múka (dali sme Bauckhof) https://biomamka.sk/produkt/bio-bezlepkova-celozrnna-ovsena-muka-350-g/
50 g kukuričná bezlepková múka (Bauckhof) https://biomamka.sk/produkt/bio-bezlepkova-kukuricna-muka-500-g/
1 ČL SÓDA bikarbóna
1 ČL Cejlónska mletá škorica https://biomamka.sk/produkt/sonnentor-cejlonska-skorica-mleta-40-g/
1 ČL PDP
1 ČL korenie Sladké pečivo (citrónová kôra, pomarančová kôra) https://biomamka.sk/produkt/korenie-kralov-solomon-sladke-pecivo-30-g/
V jednej miske popučíme banán na kašu a pridáme všetky ostatné mokré ingrediencie, ručne metličkou premiešame. V druhej miske zmiešame všetky suché ingrediencie. Mokré pomaličky prilievame k suchým a metličkou premiešame na hladké cesto.
Košíky na mufiinky plníme do 3/4, my sme si dali ešte do nich ešte lekvár. Postupovali sme dva dieliky cesta, mala lyžička lekváru do stredu a jeden dielik cesta na vrch. Piekli sme na 190 stupňov/15 minút. (Určite záleží aj od trúby takže skúšame pekne aj špajdličkou, či je mufiin hotový), po vychladnutí sme si pridali šľahačku a lyo ovocie.