Vegetariánska verzia mäsových guliek ❤️
250 g pohánky v surovom stave https://biomamka.sk/produkt/bio-pohanka-500-g/
2 vajíčka
3 PL celozrnnej jačmennej múky
3 strúčiky cesnaku
100 g kozí syr nastrúhaný na jemno
Dochutiť, soľ, bazalka, korenie MÉĎA (davidkovo korenie). https://biomamka.sk/?s=korenie&post_type=product
Pohánku uvaríme podľa návodu na obale 🙂 preplachneme, na jeden dielik pohánky 1,5 dieliku vodu mierne osolíme varíme 5 minút pod pokrievkou, odstavíme z ohňa a necháme zakryté pod pokrievkou 30 minút. Do vychladnutej pohánky, dám dve vajíčka vymixujem tyčovým mixérom do hladka. Pridám múku, prelisovaný cesnak, 100 g kozieho najemno nastrúhaného syru a dochutíme. Dám do chlandičky na 30 minút. Zo zmesi mokrými rukami tvarujeme guličky, ktoré poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečiem na 200 stupňov/25 minút.

BATÁTOVE hranolky – batát ošúpem, nakrájam na hranolky, premyjem a usuším posolím a poprášim mierne kukuričnou polentou https://biomamka.sk/produkt/probio-kukuricna-polenta-450-g/. (Potom sa vám pri pečení nescvrknú) pečiem na 200 stupňov do zlatista. Piekla som hneď vedľa plechu s guličkami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *