RECEPT
Cookie CRISP
Rýchlovka z piatich ingrediencií. Dokážete pripraviť aj bez bielkoviny kravského mlieka alebo laktózy. Stačí iba nahradiť kozie mlieko v recepte rastlinnou náhradou mlieka
Recept
62 g hladka pšeničná múka https://biomamka.sk/produkt/muka-psenicna-hladka-1kg-bio-probio/
1/2 ČL PDP https://biomamka.sk/produkt/prasok-kypriaci-do-peciva-bez-fosfatov-bezglutenovy-12g-bio-amylon/
62 g ARAŠIDOVÉ MASLO https://biomamka.sk/produkt/arasidy-100-jemne/
50 ml RYŽOVÝ SIRUP https://biomamka.sk/produkt/bio-ryzovy-sirup-460-ml/
3 PL KOZIE MLIEKO https://biomamka.sk/produkt/senne-bio-kozie-mlieko-leeb/
3 PL NASEKANÁ ČOKOLÁDA https://biomamka.sk/produkt/tekuta-cokolada-v-krabicke-standard-horka-54/
Pripravíme si jednu misku do ktorej dáme postupne všetky ingrediencie: Múku zmiešanú s PDP, ryžový sirup, arašidové maslo a mlieko. Všetko spolu zmiešame ak sa nám zdá cesto až príliš husté pridáme ešte kúsok mlieka. Nakoniec vmiešame čokoládku. Z cesta tvarujeme maličké cookies (odtrhnem kúsok z cesta spravím guličku, ktorú potom roztlačím ) ukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 165 stupňov cca 15 minút. Cookies budú v trúbe mäkké ale po vychladnutí mierne stvrdnú. A máme hotovo