Cesto
2 banány = naša bio debnička
500 ml kozie mlieko = https://biomamka.sk/produkt/trvanlive-kozie-mlieko-3-tuku-1l/
8 PL špaldová múka hladká (ak ešte cesto nemá konzistenciu palacinkového cesta postupne pridávam po lyžici múku premiešam a opäť ak treba) = https://biomamka.sk/produkt/muka-spaldova-hladka-1kg-bio-probio/
1/2 ČL PDP
Krém
200 g mascarpone
200 g šľahačka na šľahanie
2 PL ŠUFAN Lieskový orech
Banány, mlieko, múku a PDP hodím do mixéru a mixnem do hladka. Pozriem si konzistenciu cesta ak je riedke pridám ešte po 1 PL múky premiešam. Opekam na panvici z oboch strán
Mascarpone a šľahačku vyšľahám spolu na najvyšších otáčkach mixérom, ku koncu ak šľahačka začne hustnúť pridám 2 PL orechového masla a došľahám do tuha.
Palacinku naplníme krémom, polovičku palacinky natriem krémom a druha polovička bude suchá, preložím palacinky vznikne polkruh a preložím ešte raz, vznikne hrubý pás ktorý zrolujem z jednej strany do druhej a máme ružičku.
RECEPTY PRE DETI